Οφέλη και πλεονεκτήματα χρήσης ενεργειακών τζακιών

Ένα ενεργειακό τζάκι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια από το ξύλο που χρησιμοποιεί και να μειώνει την ποσότητα των εκπομπών καυσαερίων προστατεύοντας το περιβάλλον.

Καθώς οι σύγχρονες ανάγκες και οι καθημερινές απαιτήσεις άλλαξαν, οδήγησαν σε καινοτομίες σχετικά με τις επιλογές θέρμανσης. Το ενεργειακό τζάκι είναι ένα από αυτά και συνδυάζει πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα:

Απόδοση

Ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζονται και τοποθετούνται αυτά τα τζάκια δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μέγιστη απόδοση θέρμανσης από την καύση ξύλου. Η απόδοση ενός ενεργειακού τζακιού είναι περίπου 70-90%, σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό τζάκι με ποσοστό μόνο 10-20%.

Οικονομία

Ο σχεδιασμός τους ευνοεί την αποτελεσματική καύση, γι' αυτό και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα ξύλου για τη θέρμανσή σας. Έτσι επιτυγχάνεται οικονομία στην κατανάλωση, ενώ η λειτουργία ρυθμιζόμενης καύσης σας επιτρέπει να αυξάνετε ή να μειώνετε την παροχή οξυγόνου και την ένταση της φωτιάς.

Δυνατότητα θέρμανσης σε παρακείμενους χώρους

Με ένα ενεργειακά αποδοτικό τζάκι έχετε τη δυνατότητα να θερμάνετε και άλλους χώρους του σπιτιού. Υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές: α)μεταφορά με βεβιασμένη ροή (βεντιλατέρ) το οποίο μας επιτρέπει να μεταφέρουμε τον θερμό αέρα και σε άλλα δωμάτια σε απόσταση έως 12 μέτρα από την εστία. Η ύπαρξη του ventilater δεν αυξάνει σε καμία περίπτωση την θερμική απόδοση του τζακιού, απλά βοηθάει στο να ζεσταθεί ο χώρος πιο γρήγορα. β)μεταφορά με φυσική ροή μέσα από ειδικά διαμορφωμένους εναλλάκτες ο αέρας περνάει περιμετρικά από την εστία, ζεσταίνεται, ανεβαίνει ψηλά και βγαίνει στο δωμάτιο μέσω περσίδων.

Ασφάλεια

Ένα ενεργειακό τζάκι διαθέτει πόρτα με κεραμικό κρύσταλλο για άμεση θέα της φλόγας, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τέλεια καύση. Ταυτόχρονα, σας προστατεύει από ατυχήματα ενώ δεν απαιτείται η φυσική παρουσία κάποιου στον χώρο κατά την διάρκεια της καύσης.

Οικολογική δευτερογενής καύση

Χάρη στον προσεκτικό σχεδιασμό του, το ενεργειακό τζάκι προσφέρει στον θάλαμο δευτερεύουσα πρόσβαση στον αέρα, έτσι θα μπορεί να πραγματοποιεί δευτερεύουσα καύση. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση και μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Με αυτόν τον τρόπο το τζάκι μετατρέπεται σε οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Μετατροπή παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό

Αν έχετε ήδη ένα παραδοσιακό τζάκι αλλά θέλετε τα πλεονεκτήματα του ενεργειακού, έχετε την δυνατότητα μετατροπής. Η μετατροπή ενός παραδοσιακού τζακιού είναι μια συνηθισμένη και εύκολη διαδικασία τα τελευταία χρόνια και έχει να προσφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα. Οι συσκευές θέρμανσης που τοποθετούνται εσωτερικά του υπάρχοντος τζακιού ώστε να το αναβαθμίσουν σε ενεργειακό αποκαλούνται ένθετες ενεργειακές κασέτες και παρέχουν ασφάλεια, μεγάλη θερμαντική απόδοση και ελάχιστη κατανάλωση ξύλων. Τα οφέλη από την αλλαγή αυτή θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας και το κόστος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς να το αποκτήσετε;

Για να τοποθετήσετε ένα ενεργειακό τζάκι, θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε τον διαθέσιμο χώρο και μετά να επιλέξετε αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Για να έχετε τα αποτελέσματα που περιμένετε, είναι σημαντικό να επιλέγετε ποιοτικά προϊόντα και να ενημερώνεστε για τη σωστή χρήση τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια επίσκεψη στον χώρο σας, ώστε να αξιολογήσουμε τις προτιμήσεις σας και να σας παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη προσφορά, πρόταση σχεδιασμού που περιλαμβάνει την τεχνική ανάλυση των απαιτούμενων υλικών και εργασιών.

b-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%20%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B9.jpg

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος